Karbanátky plněné datlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 35 g
- Sodík 493 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 169.3 mg
- Draslík 685.1 mg
- Vláknina 4500.9 mg
- Vitamín A 4500.9 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mletého vepřového masa vmícháme mletý kardamom, nadrobno nakrájené čerstvé datle, rozemletý hřebíček, zázvor, šťávu z limetky a čerstvou mátu. Přidáme syrové vejce. Z dobře promíchané masové směsi vytvoříme 8 karbanátků, které uložíme do chladu a necháme 30 minut odpočívat.
-
2
Karbanátky pak smažíme na středně horké pánvi s rozpáleným olivovým olejem asi 15 minut, kdy by měla při této přípravě vytékat z karbanátků růžová až čirá šťáva. Během smažení karbanátky dle potřeby obracíme, tak aby nedošlo k jejich spálení na povrchu.