Jehněčí na olivách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Olivy černé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.75 dl Víno bílé
  • 1.25 kg Jehněčí kýta
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 797 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 675 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 206.3 mg
  • Draslík 1012 mg
  • Vláknina 3694.8 mg
  • Vitamín A 3694.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pokrájíme maso na kostky. Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme pokrájenou cibuli, česnek a chilli. Přidáme víno a maso a vaříme 5 minut.

  • 2

    Vmícháme olivy a přendáme směs do zapékací mísy. V předehřáté troubě pečeme maso 90 minut, nebo dokud není maso měkké. Osolíme, opepříme a podáváme teplé.

Komentáře k receptu