Míchaný špíz s bramborami
Suroviny
- 600 g Brambory
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 200 g Vepřový bok uzený
- 300 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 2 ks Cibule
- 10 ks Jalovec
- 2 ks Paprika zelená
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 783 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 37 g
- Sodík 980 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 109 mg
- Draslík 1419.2 mg
- Vláknina 10643.2 mg
- Vitamín A 10643.2 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pivo svaříme s jalovcem a necháme vychladnout. Poté do něj vložíme bůček a roštěnou, které jsme nakrájeli na kostky, osolili a opepřili. Maso necháme pod fólií v chladničce do druhé dne marinovat.
-
2
Druhý den oloupeme syrové brambory, nakrájíme je na kostky, cibuli nakrájíme na plátky, papriky zbavíme semen a nakrájíme na plátky.
-
3
Na jehly napichujeme střídavě oba druhy masa, papriku, cibuli a brambory. Poté vše potřeme olejem, poprášíme oběma paprikami a grilujeme.