Vepřový plátek na pomerančích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Cukr třtinový
  • 300 g Pomeranče
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 90 ml Pomerančová šťáva
  • 1.2 kg Vepřová pečeně
  • 3 polévková lžíce Hořčice kremžská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 694 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 513 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 144 mg
  • Draslík 733.1 mg
  • Vláknina 2725 mg
  • Vitamín A 2725 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pečeni nakrájíme na plátky a obě strany osolíme a opepříme,

  • 2

    potřeme hořčicí a z jedné strany je posypeme polovinou cukru. Kotlety narovnáme pocukrovanou stranou dolů na mělkou žáruvzdornou mísu. Oloupeme pomeranče, odstraníme všechnu bílou dužinu a pomeranče nakrájíme na tenká kolečka.

  • 3

    Plátky pokryjeme kolečky pomerančů, podlijeme pomerančovou šťávou, podle chuti osolíme a opepříme, nakonec je posypeme zbylým cukrem.

  • 4

    Dáme asi na 35 minut do trouby předehřáté na 200°C, kotlety občas potíráme šťávou a necháme je propéct.

Komentáře k receptu