Vepřová panenka ve slaninové košilce

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 40 g Šalotka
  • 400 g Vepřová panenka
  • 150 g Slanina anglická
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 40 ml Dolin - Vermouth
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 882 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 58 mg
  • Draslík 653.4 mg
  • Vláknina 1162.5 mg
  • Vitamín A 1162.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osolíme a opepříme a potřeme hořčicí. Panenky zabalíme do plátků slaniny.

  • 2

    Dáme maso na pekáč a 30-35 minut je pečeme v předehřáté troubě při 220 °C. V půli pečení je obrátíme. Maso je hotové, když z něj po píchnutí vytéká čirá šťáva a slanina je křupavá.

  • 3

    Šťáva: v hrnci rozehřejeme v oleji máslo. Když začne pěnit, přidáme nasekanou šalotku a osmahneme ji, aby změkla.

  • 4

    Poprášíme moukou, zamícháme a 1 minutu ji necháme osmahnout. Postupně přiléváme vývar, přidáme nakrájené žampiony a 15 minut zvolna vaříme. Na závěr přidáme vermut a prohřejeme.

  • 5

    Výpek přecedíme a přidáme do zahuštěné šťávy. Šťávu prohřejeme, dokořeníme a nakrájené plátky masa šťávou polijeme.

Komentáře k receptu