Havajská vepřová pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 52 g
- Sodík 405 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 154.3 mg
- Draslík 757.6 mg
- Vláknina 1849.1 mg
- Vitamín A 1849.1 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Marináda: v misce smícháme ananasový džus, javorový sirup, sójovou omáčku, drcený česnek, tymián a koriandr. Přidáme maso, přikryjeme a necháme v chladničce 8 hodin marinovat. Občas maso obrátíme.
-
2
Maso vyjmeme z marinády, osolíme a naplocho, sádlem nahoru, je položíme na pekáč. Volně překryjeme alobalem a 1 hodinu pečeme v předehřáté troubě při 220°C.
-
3
Sundáme alobal a maso polijeme marinádou. Vrátíme je do trouby a 20-30 minut dopékáme, až povrch masa ztmavne a z vpichu po jehle vytéká čirá šťáva.
-
4
Kolečka ananasu vložíme pod gril a upečeme do hněda. Upečené maso položíme na prkénko, volně překryjeme fólií a necháme 10 minut stát. Výpek z pečení přecedíme, sebereme z ní tuk a opatrně ji prohřejeme. Podáváme ji k masu spolu s grilovanými kolečky ananasu.