Havajská vepřová pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 400 g Ananas
  • 5 g Sůl
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 250 ml Džus ananasový
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Vepřová pečeně
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Sirup javorový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 405 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 154.3 mg
  • Draslík 757.6 mg
  • Vláknina 1849.1 mg
  • Vitamín A 1849.1 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marináda: v misce smícháme ananasový džus, javorový sirup, sójovou omáčku, drcený česnek, tymián a koriandr. Přidáme maso, přikryjeme a necháme v chladničce 8 hodin marinovat. Občas maso obrátíme.

  • 2

    Maso vyjmeme z marinády, osolíme a naplocho, sádlem nahoru, je položíme na pekáč. Volně překryjeme alobalem a 1 hodinu pečeme v předehřáté troubě při 220°C.

  • 3

    Sundáme alobal a maso polijeme marinádou. Vrátíme je do trouby a 20-30 minut dopékáme, až povrch masa ztmavne a z vpichu po jehle vytéká čirá šťáva.

  • 4

    Kolečka ananasu vložíme pod gril a upečeme do hněda. Upečené maso položíme na prkénko, volně překryjeme fólií a necháme 10 minut stát. Výpek z pečení přecedíme, sebereme z ní tuk a opatrně ji prohřejeme. Podáváme ji k masu spolu s grilovanými kolečky ananasu.

Komentáře k receptu