Jehněčí guláš po turecku
Suroviny
- 350 g Brambory
- 350 g Jehněčí maso
- 0.5 kávová lžička Kopr čerstvý
- 0.5 kávová lžička Šalvěj sušená
- 1.5 kávová lžička Protlak rajčatový
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Bobkový list
- 6 ks Olivy černé
- 0.5 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 3 dl Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1040 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 66 g
- Sodík 4592 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 142.7 mg
- Draslík 1282.5 mg
- Vláknina 41712.5 mg
- Vitamín A 41712.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1669.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostky a zbavíme ho loje a chrupavek. Dáme do teflonové pánve a bez tuku prohříváme, dokud nepustí šťávu.
-
2
Rozkrájíme na 8 dílů cibuli, přidáme ji s rozetřeným česnekem k masu a 4 minuty smažíme. Přidáme vývar, pokrájenou papriku, vinný ocet, pokrájená rajčata, bobkový list, rajčatový protlak, šalvěj, kopr, pepř a sůl. Přikryjeme pokličkou a necháme vařit 30 minut.
-
3
Brambory oloupeme a pokrájíme na kostky. Přidáme do guláše a je-li třeba, přidáme trochu vývaru. Zakryjeme poklicí a vaříme 30 minut, dokud nebudou měkké.
-
4
Přidáme rozpůlené olivy bez pecek a povaříme 5 minut. Podáváme teplé.