Jehněčí guláš po turecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 350 g Brambory
  • 350 g Jehněčí maso
  • 0.5 kávová lžička Kopr čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Šalvěj sušená
  • 1.5 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • 6 ks Olivy černé
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 dl Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1040 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 4592 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 142.7 mg
  • Draslík 1282.5 mg
  • Vláknina 41712.5 mg
  • Vitamín A 41712.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1669.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky a zbavíme ho loje a chrupavek. Dáme do teflonové pánve a bez tuku prohříváme, dokud nepustí šťávu.

  • 2

    Rozkrájíme na 8 dílů cibuli, přidáme ji s rozetřeným česnekem k masu a 4 minuty smažíme. Přidáme vývar, pokrájenou papriku, vinný ocet, pokrájená rajčata, bobkový list, rajčatový protlak, šalvěj, kopr, pepř a sůl. Přikryjeme pokličkou a necháme vařit 30 minut.

  • 3

    Brambory oloupeme a pokrájíme na kostky. Přidáme do guláše a je-li třeba, přidáme trochu vývaru. Zakryjeme poklicí a vaříme 30 minut, dokud nebudou měkké.

  • 4

    Přidáme rozpůlené olivy bez pecek a povaříme 5 minut. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu