Králík nadivoko
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 3 ks Bobkový list
- 4 ks Jalovec
- 3 ks Hřebíček
- 7 stroužek Česnek
- 1.5 kg Králík
- 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 841 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 40 g
- Sodík 679 mg
- Bílkoviny 94 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 277.2 mg
- Draslík 965.3 mg
- Vláknina 1367.8 mg
- Vitamín A 1367.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka očistíme, naporcujeme a osolíme. Česnek prolisujeme, celé koření rozdrtíme a všechno koření promícháme s česnekem. Směsí potřeme porce králíka, vložíme do pekáče, přidáme kousky másla, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.
-
2
Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.