Agnolotti a sýr Taleggio s majoránkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 887 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 57 g
- Sodík 494 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 225.3 mg
- Draslík 193.9 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto rozválíme a rozkrojíme na dva stejné díly. Sýr Taleggio nakrájíme na drobné kostičky. 10 kostiček rozložíme podél jedné dlouhé strany pruhu těsta. Kostičky okořeníme majoránkou a pepřem. Těsto kolem kostiček sýra potřeme trochou vody a obalíme. Poté poprášíme moukou.
-
2
Agnolotti rozložíme na utěrce tak, aby se k sobě nelepily. Lehce je posypeme moukou a necháme oschnout. Stejným způsobem zpracujeme zbývající těsto.
-
3
Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě 5 minut.
-
4
Mezitím necháme v pánvi rozpustit máslo.
-
5
Uvařené těstoviny slijeme, rozdělíme do talířů, pokapeme horkým máslem, posypeme nastrouhaným parmezánem a nakrájenou majoránkou.