Agnolotti a sýr Taleggio s majoránkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Máslo čerstvé
  • 400 g Sýr Taleggio
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Sýr Parmezán
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Majoránka čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 887 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 494 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 225.3 mg
  • Draslík 193.9 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto rozválíme a rozkrojíme na dva stejné díly. Sýr Taleggio nakrájíme na drobné kostičky. 10 kostiček rozložíme podél jedné dlouhé strany pruhu těsta. Kostičky okořeníme majoránkou a pepřem. Těsto kolem kostiček sýra potřeme trochou vody a obalíme. Poté poprášíme moukou.

  • 2

    Agnolotti rozložíme na utěrce tak, aby se k sobě nelepily. Lehce je posypeme moukou a necháme oschnout. Stejným způsobem zpracujeme zbývající těsto.

  • 3

    Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě 5 minut.

  • 4

    Mezitím necháme v pánvi rozpustit máslo.

  • 5

    Uvařené těstoviny slijeme, rozdělíme do talířů, pokapeme horkým máslem, posypeme nastrouhaným parmezánem a nakrájenou majoránkou.

Komentáře k receptu