Jehněčí kýta dušená v pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 800 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 130 g
- Sodík 273 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 156 mg
- Draslík 825.6 mg
- Vláknina 8089.1 mg
- Vitamín A 8089.1 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso očistíme, zbavíme tuku a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, očištěnou mrkev a celer nahrubo nastrouháme.
-
2
Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme zeleninu, česnek a rozmarýn, promícháme a chvilku smažíme. Poté vložíme maso, osmažíme ho ze všech stran, osolíme, opepříme, přelijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.