Nádivka ze žampiónů a klobásy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 25 g
- Sodík 437 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 49.6 mg
- Draslík 313.5 mg
- Vláknina 1039.8 mg
- Vitamín A 1039.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampióny nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Přidáme klobásu nakrájenou na kostičky a 2 lžíce smetany. Vše podlijeme 3 lžícemi smetany a dusíme 10 minut a před koncem dušení přidáme škrobovou moučku rozmíchanou ve lžíci vody, aby nádivka zhoustla. Hotovou nádivku dochutíme pepřem a solí.