Nádivka ze žampiónů a klobásy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Klobása vepřová
  • 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 437 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 49.6 mg
  • Draslík 313.5 mg
  • Vláknina 1039.8 mg
  • Vitamín A 1039.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampióny nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Přidáme klobásu nakrájenou na kostičky a 2 lžíce smetany. Vše podlijeme 3 lžícemi smetany a dusíme 10 minut a před koncem dušení přidáme škrobovou moučku rozmíchanou ve lžíci vody, aby nádivka zhoustla. Hotovou nádivku dochutíme pepřem a solí.

Komentáře k receptu