Holubi po Anglicku
Suroviny
- 120 g Cibule
- 250 g Listové těsto
- 120 g Mrkev kořen
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 20 g Petržel - nať
- 200 g Fenykl sladký - hlíza
- 150 ml Víno červené
- 300 ml Vývar drůbeží
- 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 kg Holub
- 1 polévková lžíce Marmeláda rybízová
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1305 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 62 g
- Sodík 680 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 370.1 mg
- Draslík 920.4 mg
- Vláknina 5262.3 mg
- Vitamín A 5262.3 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Holuby očistíme, vykostíme a nakrájíme na kousky. Z kostí a ořezu připravíme vývar. Ve větší pánvi rozehřejeme olej. Po částech v něm dohněda smažíme nudličky holubího masa. Opečené vyjmeme a necháme okapat na papírových ubrouscích.
-
2
Do základu přidáme kolečka mrkve, nakrájený fenykl, kolečka cibule a za stálého míchání několik minut podusíme. Přisypeme mouku a 1 minutu mícháme, aby se osmahla. Přiléváme vývar, vaříme a mícháme, až omáčka zhoustne. Přidáme holubí maso, víno, rybízovou marmeládu, podle chuti sůl a pepř. Přikryjeme poklicí a 1 hodinu zvolna podusíme. Potom necháme vychladnout.
-
3
Rozválíme listové těsto, až je o 2,5 cm větší než mísa na koláč. Mísu na těsto postavíme dnem vzhůru a těsto dokola odkrojíme. Ze zbytků těsta vytvoříme dlouhý proužek, kterým olemujeme okraj mísy. Těsto dobře přitlačíme. Zbytek těsta uchováme. Mísu naplníme směsí holubího masa se zeleninou, proužek těsta potřeme vodou, vše přikryjeme připraveným víkem z těsta a do okrajů vytlačíme vidličkou vroubky.
-
4
Do těsta uděláme otvor, aby mohla odcházet pára, rozválíme zbylé těsto a tvořítkem na cukroví z něj vykrájíme ozdobné tvary. Zespodu je potřeme rozšlehaným vejcem a klademe je na koláč. Potom potřeme vejcem celý povrch. Pečeme 25-30 minut v předehřáté troubě při 200 °C, až těsto pěkně nabyde a je dozlatova upečené. Porce zdobíme petrželovou natí.