Domácí langoše

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 42 g Droždí
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 hrnek Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 713 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 395 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 47.6 mg
  • Draslík 195 mg
  • Vláknina 6720 mg
  • Vitamín A 6720 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z droždí, mléka a cukru zaděláme kvásek, který necháme kynout. Smícháme v míse mouku se solí, přilijeme kvásek, přidáme vejce a zpracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.

  • 2

    Poté ho vyválíme na placku a vykrájíme kolečka 2cm. Necháme chvíli kynout.

  • 3

    Rozehřejeme olej na pánvi a osmahneme vyválené placky z obou stran.

  • 4

    Osušíme ubrouskem a podáváme.

Komentáře k receptu