Houbařské křepelky
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 60 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 40 g Petržel - nať
- 400 g Houby čerstvé
- 60 g Strouhanka
- 60 g Šalotka
- 150 ml Vývar zeleninový
- 40 ml Limetka
- 200 ml Smetana zakysaná 14%
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 kg Křepelka
- 1 polévková lžíce Marmeláda limetková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 709 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 35 g
- Sodík 706 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 292.7 mg
- Draslík 1259.4 mg
- Vláknina 6128.3 mg
- Vitamín A 6128.3 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Křepelky kuchyňsky připravíme a vykostíme.
-
2
Houbová nádivka: v hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené šalotky a za občasného míchání je 3-5 minut zpěníme, až změknou, ale ještě nemění barvu. Přidáme houby, 2 minuty je smažíme, potom
-
3
hrnec odstavíme. Přimícháme strouhanku a vejce, pepř a sůl. Nádivku necháme vychladnout, potom jí naplíme křepelky.
-
4
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme limetkovou marmeládu a vše dobře za mírné teploty promícháme. Křepelky osolíme. Důkladně je potřeme připravenou směsí.
-
5
Dáme je na větší pekáč vymazaný máslem. Pečeme 15-20 minut v předehřáté troubě při 200 °C. Šťávu z pekáče přelijeme do menší nádoby, přilijeme vývar a asi 5 minut vaříme. Ochutíme limetkovou šťávou.
-
6
Limetková omáčka: Do šťávy přilijeme vývar a přivedeme k varu. Potom 5 minut mícháme, aby se vývar se šťávami mírně svařil.
-
7
Zašleháme smetanu. Omáčku průběžně promícháváme, opatrně ohříváme, až je hladká. Přidáme polovinu petrželové natě, podle chuti přisolíme. Křepelky podáváme s limetkovou omáčkou, zdobíme je zbylou petrželkou.