Pečené jehněčí na rozmarýnu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 5 g Bobkový list
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 0.5 kg Brambory
  • 1 kg Jehněčí kýta
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 4 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 757 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 357 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 137.2 mg
  • Draslík 936.3 mg
  • Vláknina 6304.5 mg
  • Vitamín A 6304.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso umyjeme, necháme vcelku, prošpikujeme na plátky nakrájeným česnekem a položíme na sádlem vymaštěný pekáč. Na pánvičce zahřejeme olej, máslo, posypeme mletou paprikou a polijeme maso na pekáči.

  • 2

    Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, bobkový list, rozmarýn, na plátky nakrájenou slaninu, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme přibližně 80 minut.

  • 3

    Vytáhneme maso z trouby, přidáme na silnější kolečka nakrájené brambory a vrátíme ještě na 40 minut dopéct.

Komentáře k receptu