Játrová sekaná

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Játra vepřová
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Vegeta
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 2 dl Smetana sladká 12%
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 310 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 373.6 mg
  • Draslík 246.1 mg
  • Vláknina 363.8 mg
  • Vitamín A 363.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 5.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce 3 ks uvaříme, zchladíme a dáme stranou.

  • 2

    Umytá játra pomeleme na strojku na maso, přidáme vegetu, sůl, pepř, rozklepneme 3 ks syrových vajec, olej, na tenké plátky nakrájenou papriku, vylijeme smetanu a rukou pořádně promícháme.

  • 3

    Uvařená vejce oloupeme, nakrájíme na větší kostky, přimícháme je k játrům, opatrně lžíci promícháme, vylijeme do sádlem vymazané formy srnčí hřbet a v předehřáté troubě pečeme přibližně 50 minut.

  • 4

    Upečenou sekanou dáme do ledničky, aby ztuhla.

Komentáře k receptu