Vinařský salát s krůtím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 843 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 95 g
- Sodík 552 mg
- Bílkoviny 71 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 195 mg
- Draslík 1189.2 mg
- Vláknina 9749.8 mg
- Vitamín A 9749.8 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velkého hrnce dáme cibuli, mrkev, petržel, citronovou kůru, celý pepř, bobkový list, krůtí maso a sůl. Přikryjeme a asi 1 hodinu velmi zvolna vaříme, až maso změkne. Odstavíme a maso necháme ve vývaru úplně vychladnout.
-
2
Maso vyndáme z vývaru a obereme maso. Kůži a kosti odstraníme
-
3
a maso nakrájíme na kostky. Maso dáme do velké mísy a přidáme
-
4
majonézu. Zamícháme, aby se maso majonézou stejnoměrně obalilo.
-
5
Na talíře dáme vrstvu řeřichy a na ni rozdělíme krůtí směs. Po okrajích ji obložíme kostičkami manga a hroznovým vínem, posypeme ořechy a podáváme při pokojové teplotě.