Teplý kuřecí salát s mangem
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 200 g Salát hlávkový
- 5 g Paprika mletá sladká
- 10 g Chilli paprička
- 30 g Řeřicha
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Avokádo
- 1 ks Mango
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- 4 polévková lžíce Rum
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 15 g
- Sodík 378 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 975 mg
- Vláknina 11621.9 mg
- Vitamín A 11621.9 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Marináda: smícháme olej, citronovou šťávu, ocet, papriku, chilli, česnek, kmín a podle chuti sůl.
-
2
Kuřecí maso promícháme s marinádou, přikryjeme a necháme několik minut marinovat.
-
3
Čtyři talíře vyložíme salátovými listy a řeřichou, na ně poklademe plátky avokáda a manga.
-
4
Pánev rozehřejeme a vyklopíme na ni hranolky kuřecího masa s marinádou. Za stálého míchání zprudka 5–6 minut dozlatova smažíme, maso musí být dobře propečené.
-
5
Vyjmeme z pánve kuřecí maso a vyrovnáme je na plátky manga a avokáda.
-
6
Pánev vrátíme na oheň a přilijeme rum. Asi minutu jej necháme bublat a stále mícháme, aby se rozpustily všechny připečeniny. Horkou rumovou šťávou polijeme porce masa, mírně posypeme paprikou a servírujeme.