Hovězí na fazolkách
Suroviny
- 225 g Fazolky blanšírované
- 25 g Ořechy Kešu
- 450 g Hovězí maso zadní
- 25 g Bambusové výhonky konzervované
- 4 kávová lžička Voda pitná
- 2 kávová lžička Víno rýžové čínské
- 2 kávová lžička Olej arašídový (podzemnicový)
- 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1.25 dl Hovězí vývar základní
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 13 g
- Sodík 201 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 65.3 mg
- Draslík 119.1 mg
- Vláknina 1634.8 mg
- Vitamín A 1634.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme lžičku solamylu, lžíci sójové omáčky a podzemnicový olej a máme marinádu.
-
2
Hovězí maso pokrájíme na kousky, dáme do skleněné mísy a přelijeme maso marinádou, přikryjeme a necháme 30 minut v lednici marinovat.
-
3
V předehřátém woku rozehřejeme olej, přidáme rozetřený česnek, fazolky, pokrájenou cibuli, kešu oříšky a bambusové výhonky a smažíme 3 minuty.
-
4
Maso vyndáme z marinády, přidáme do woku a smažíme 4 minuty. V misce smícháme sójovou omáčku, rýžové víno a hovězí vývar. V další misce smícháme solamyl s vodou a přidáme do směsi se sójovou omáčkou, vínem a vývarem.
-
5
Směs vlijeme do woku a přivedeme k varu. Mícháme, dokud nezhoustne. Chvilinku povaříme, osolíme, opepříme a podáváme.