Langoše s kefírem

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 710 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 42 g Droždí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Cukr krupice
  • 0.5 l Mléko kefírové
  • 1 dl Mléko plnotučné
  • 0.12 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 800 kcal
  • Sacharidy 138 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 612 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 125.2 mg
  • Draslík 311.9 mg
  • Vláknina 11812.5 mg
  • Vitamín A 11812.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 158.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do větší mísy nasypeme 710 g hladké mouky, do které uděláme důlek, do něj rozdrobíme celou kostku droždí, přidáme 2 špetky cukru a přilijeme 1 dl vlahého mléka. Když nám vzejde kvásek, přidáme 0,5 litru kefíru (nebo podmáslí), necelou 1 lžičku soli a 2 vejce. Vše promícháme a důkladně vypracujeme hladké vláčné těsto. Necháme ho v teple kynout 1 hodinu.

  • 2

    Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, nakrájíme malé díly ve velikosti 2 polévkových lžic, z každého si utvoříme bochánek, který zlehka rozválíme a rukama za okraje vytáhneme na placku přibližně o průměru 15–18 cm.

  • 3

    Langoše smažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova z každé strany. Důležité je, aby jsme při smažení měli dostatečně vysokou vrstvu oleje (min. 2 cm). Smažíme je přibližně 1–2 minuty z každé strany.

Komentáře k receptu