Maso hovězí na tamarindu
Suroviny
- 750 g Hovězí maso zadní
- 125 g Tamarind
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 1 kávová lžička Garam masala
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 1 kávová lžička Hořčičné semínko
- 1 kávová lžička Koriandr celý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika červená
- 4 ks Kari listy
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 dl Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 12 g
- Sodík 354 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 108.8 mg
- Draslík 390.5 mg
- Vláknina 6956.4 mg
- Vitamín A 6956.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tamarind necháme přes noc ve vodě. Procedíme a tekutinu uschováme. Tamarind, cukr, strouhaný zázvor, česnek, rajčatový protlak, sůl a pokrájenou cibuli vložíme do mixéru a rozmixujeme.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme semínka černé hořčice a přikryjeme pánev. Když semínka přestanou skákat, přidáme koriandr, kmín, nakrájenou chilli papričku, listy kari a smažíme, dokud všechno koření nezmění barvu. Přidáme pokrájené hovězí maso a smažíme, dokud maso nezhnědne.
-
3
Přidáme pokrájenou červenou papriku, garam masalu, směs s tamarindem a uschovanou tekutinu a podusíme 25 minut.
-
4
Podáváme teplé, ozdobené čerstvým koriandrem.