Ravioli s vepřovým a krůtím masem
Suroviny
- 115 g Krůtí maso
- 50 g Máslo čerstvé
- 25 g Máslo čerstvé
- 70 g Sýr Parmezán
- 45 g Sýr Parmezán
- 150 g Vepřové maso mleté
- 65 g Sýr Ricotta
- 300 g Mouka pšeničná hladká
- 30 ml Víno bílé
- 20 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 hrst Šalvěj čerstvá
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 4 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 776 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 41 g
- Sodík 889 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 339.9 mg
- Draslík 376.5 mg
- Vláknina 4242 mg
- Vitamín A 4242 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si nádivku. V pánvi necháme vzpěnit máslo, vložíme mleté vepřové a krůtí maso spolu s čerstvou šalvějí a rozmarýnem. Smažíme 5 minut. Maso se snažíme oddělit na co nejmenší kousky. Dochutíme solí a pepřem. Důkladně promícháme.
-
2
Podlijeme vínem a znovu promícháme. Vaříme 2 minuty, až se tekutina mírně vyvaří. Dusíme 20 minut. Občas zamícháme. Poté vložíme masovou směs do mísy a necháme vychladnout.
-
3
K masu přimícháme ricottu, nastrouhaný parmezán, vejce a dle chuti nastrouhaný muškátový oříšek. Vše promícháme.
-
4
Zatímco se náplň dusí, smícháme mouku, sůl a vejce a důkladně propracujeme. Vyválíme si 50 cm dlouhý plát těsta.
-
5
Vytvoříme podél jednoho dlouhého okraje těsta v pravidelných rozestupech 11 hromádek nádivky. Těsto kolem každé hromádky potřeme trochou vody a poté přehneme volný okraj těsta přes nádivku.
-
6
Těsto kolem nádivky obalíme tak, abychom vytlačili veškerý vzduch.
-
7
Pomocí zvlněného krájecího kolečka vyřízneme malé čtverečky naplněné nádivkou. Lehce poprášíme moukou.
-
8
Ravioli rozložíme v jedné vrstvě na pomoučněnou utěrku a zatímco postup opakujeme se zbývajícím těstem, necháme již hotové ravioli oschnout. Celkem bychom měli získat 90 ks raviol.
-
9
Těstoviny vaříme v osolené vodě 5 minut.
-
10
Zatímco se ravioli vaří, necháme vzpěnit máslo, nasypeme lístky čerstvé šalvěje a za stálého míchání smažíme na prudkém ohni, až listy v másle pění.
-
11
Hotové ravioli slijeme, polovinu vložíme do mísy. Posypeme polovinou nastrouhaného parmezánu a přelijeme polovinou šalvějového másla. Postup opakujeme s druhou polovinou těstovin. Ihned podáváme ozdobené několika lístky šalvěje. K dochucení nabídneme nastrouhaný parmezán v misce zvlášť.