Ravioli s vepřovým a krůtím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Krůtí maso
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 70 g Sýr Parmezán
  • 45 g Sýr Parmezán
  • 150 g Vepřové maso mleté
  • 65 g Sýr Ricotta
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 ml Víno bílé
  • 20 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 hrst Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 4 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 776 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 889 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 339.9 mg
  • Draslík 376.5 mg
  • Vláknina 4242 mg
  • Vitamín A 4242 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si nádivku. V pánvi necháme vzpěnit máslo, vložíme mleté vepřové a krůtí maso spolu s čerstvou šalvějí a rozmarýnem. Smažíme 5 minut. Maso se snažíme oddělit na co nejmenší kousky. Dochutíme solí a pepřem. Důkladně promícháme.

  • 2

    Podlijeme vínem a znovu promícháme. Vaříme 2 minuty, až se tekutina mírně vyvaří. Dusíme 20 minut. Občas zamícháme. Poté vložíme masovou směs do mísy a necháme vychladnout.

  • 3

    K masu přimícháme ricottu, nastrouhaný parmezán, vejce a dle chuti nastrouhaný muškátový oříšek. Vše promícháme.

  • 4

    Zatímco se náplň dusí, smícháme mouku, sůl a vejce a důkladně propracujeme. Vyválíme si 50 cm dlouhý plát těsta.

  • 5

    Vytvoříme podél jednoho dlouhého okraje těsta v pravidelných rozestupech 11 hromádek nádivky. Těsto kolem každé hromádky potřeme trochou vody a poté přehneme volný okraj těsta přes nádivku.

  • 6

    Těsto kolem nádivky obalíme tak, abychom vytlačili veškerý vzduch.

  • 7

    Pomocí zvlněného krájecího kolečka vyřízneme malé čtverečky naplněné nádivkou. Lehce poprášíme moukou.

  • 8

    Ravioli rozložíme v jedné vrstvě na pomoučněnou utěrku a zatímco postup opakujeme se zbývajícím těstem, necháme již hotové ravioli oschnout. Celkem bychom měli získat 90 ks raviol.

  • 9

    Těstoviny vaříme v osolené vodě 5 minut.

  • 10

    Zatímco se ravioli vaří, necháme vzpěnit máslo, nasypeme lístky čerstvé šalvěje a za stálého míchání smažíme na prudkém ohni, až listy v másle pění.

  • 11

    Hotové ravioli slijeme, polovinu vložíme do mísy. Posypeme polovinou nastrouhaného parmezánu a přelijeme polovinou šalvějového másla. Postup opakujeme s druhou polovinou těstovin. Ihned podáváme ozdobené několika lístky šalvěje. K dochucení nabídneme nastrouhaný parmezán v misce zvlášť.

Komentáře k receptu