Hovězí na pomerančích a kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Šalotka
  • 450 g Hovězí kýta
  • 3 kávová lžička Kari pasta
  • 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 4 ks Pomeranče
  • 2 stroužek Česnek
  • 4.5 dl Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 367 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 65.3 mg
  • Draslík 999.8 mg
  • Vláknina 9705 mg
  • Vitamín A 9705 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 112.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme ve velké pánvi olej, osmahneme na něm pokrájené šalotky, česnek a hovězí kostky, dokud maso nezměkne.

  • 2

    Smícháme vývar a kari pastu, přidáme k hovězímu a promícháme. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a dusíme hodinu. Nastrouháme kůru z jednoho pomeranče, vymačkáme z něj šťávu a pak ještě z jednoho. Zbylé dva oloupeme a odstraníme bílou dřeň. Oloupeme ze všech dílků blánu.

  • 3

    Smícháme solamyl s pomerančovou šťávou. Přidáme do pánve nastrouhanou kůru a směs pomerančové šťávy se solamylem. Přivedeme k varu a vaříme cca 4 minuty, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme, opepříme a vmícháme pomerančové dílky.

  • 4

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu