Staročeský houbový guláš
Suroviny
- 800 g Houby čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 2 ks Cibule
- 2 špetka Paprika mletá pálivá
- 3 stroužek Česnek
- 4 dl Voda pitná
- 2.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 12 g
- Sodík 238 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 1076.2 mg
- Vláknina 14784.2 mg
- Vitamín A 14784.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Směs čerstvých lesních hub očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Česnek oloupeme, koriandr omyjeme a drobně pokrájíme.
-
2
Očištěné cibule nakrájíme nadrobno a dozlatova osmahneme na rozpáleném másle. K cibuli přidáme houby, které podusíme. Když se z nich vydusí všechna šťáva, posypeme je sladkou a pálivou paprikou, ochutíme solí, kmínem, koriandrem a pepřem. Promícháme, přisypeme mouku a vše dozlatova osmažíme.
-
3
Houby podlijeme vodou a znovu je dusíme přibližně 10-15 minut.
-
4
Houbový guláš dochutíme prolisovaným česnekem, případně solí a podáváme.