Tabbouleh

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Okurky
  • 175 g Pšenice - obilky
  • 50 g Citronová kůra
  • 150 g Paprika zelená
  • 100 ml Citronová šťáva
  • 100 ml Limetková šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 249.7 mg
  • Vláknina 17504.2 mg
  • Vitamín A 17504.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bulgur uvaříme v osolené vodě a vaříme, dokud nezměkne. Mezitím přivedeme vodu v kastrůlku k varu a uvaříme po dobu 10 minut vejce, dáme je pod tekoucí vodu, oloupeme je a rozmačkáme.

  • 2

    K bulguru přidáme cibuli, nastrouhanou okurku, rozetřený česnek, zelenou papriku nakrájenou na nudličky, olivový olej, citronovou a limetkovou šťávu, nasekanou bazalku, kůru z citronu, osolíme opepříme a vše pořádně promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu