Tabbouleh
Suroviny
- 150 g Okurky
- 175 g Pšenice - obilky
- 50 g Citronová kůra
- 150 g Paprika zelená
- 100 ml Citronová šťáva
- 100 ml Limetková šťáva
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 9 g
- Sodík 103 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 249.7 mg
- Vláknina 17504.2 mg
- Vitamín A 17504.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bulgur uvaříme v osolené vodě a vaříme, dokud nezměkne. Mezitím přivedeme vodu v kastrůlku k varu a uvaříme po dobu 10 minut vejce, dáme je pod tekoucí vodu, oloupeme je a rozmačkáme.
-
2
K bulguru přidáme cibuli, nastrouhanou okurku, rozetřený česnek, zelenou papriku nakrájenou na nudličky, olivový olej, citronovou a limetkovou šťávu, nasekanou bazalku, kůru z citronu, osolíme opepříme a vše pořádně promícháme a podáváme.