Pizza s olivami
Suroviny
- 40 g Droždí
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 100 g Olivy černé
- 500 g Mouka pšeničná hladká
- 150 g Sýr ementálského typu
- 250 ml Voda pitná
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 2 stroužek Česnek
- 8 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 769 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 27 g
- Sodík 786 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 534 mg
- Vláknina 5944.8 mg
- Vitamín A 5944.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku nasypeme do mísy. Přidáme 250 ml vody a rozdrobíme do ní droždí. Přidáme špetku cukru a olivový olej. Umícháme kvásek, který necháme na teplém místě cca 30 minut. Pak těsto znovu promícháme a necháme ještě dalších 30 minut.
-
2
Mezitím můžeme připravit zbytek. Oloupeme cibuli a česnek a začneme je dusit. Cca po 3 minutách přidáme rajčata, špetku soli a pepře a necháme cca 30 minut dusit.
-
3
Z těsta nyní vyválíme 4 pizzy na plech a potřeme zeleninovou směsí, kterou jsme připravili. Na závěr ještě pizzu posypeme strouhaným sýrem a přidáme několik oliv.
-
4
Vše pak pečeme cca 15 minut v troubě při 200 stupních Celsia.