Pizza s olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Droždí
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 g Olivy černé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Sýr ementálského typu
  • 250 ml Voda pitná
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 stroužek Česnek
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 769 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 786 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 534 mg
  • Vláknina 5944.8 mg
  • Vitamín A 5944.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku nasypeme do mísy. Přidáme 250 ml vody a rozdrobíme do ní droždí. Přidáme špetku cukru a olivový olej. Umícháme kvásek, který necháme na teplém místě cca 30 minut. Pak těsto znovu promícháme a necháme ještě dalších 30 minut.

  • 2

    Mezitím můžeme připravit zbytek. Oloupeme cibuli a česnek a začneme je dusit. Cca po 3 minutách přidáme rajčata, špetku soli a pepře a necháme cca 30 minut dusit.

  • 3

    Z těsta nyní vyválíme 4 pizzy na plech a potřeme zeleninovou směsí, kterou jsme připravili. Na závěr ještě pizzu posypeme strouhaným sýrem a přidáme několik oliv.

  • 4

    Vše pak pečeme cca 15 minut v troubě při 200 stupních Celsia.

Komentáře k receptu