Salát z černého kořene
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 184 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 8 g
- Sodík 303 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 16.1 mg
- Draslík 530.4 mg
- Vláknina 8701 mg
- Vitamín A 8701 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný a omytý černý kořen uvaříme doměkka a po vychladnutí nakrájíme na kousky.
-
2
Asi 5 lžic vychladlého vývaru z kořene smícháme s olejem, kečupem, mletou paprikou, zakysanou smetanou a solí.
-
3
Připravenou zálivkou přelijeme uvařený černý kořen a salát necháme nejméně 1 hodinu v chladu odležet.