Zelný salát s mrkví a křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 117 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 179 g
- Sodík 117 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 196.4 mg
- Vláknina 9906.8 mg
- Vitamín A 9906.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.4 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté zelí nakrájíme na proužky, vsypeme do mísy a osolíme.
-
2
Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme na jemné nudličky. Očištěný křen nastrouháme a spolu s mrkví přidáme do mísy k zelí. Vše dobře promícháme.
-
3
Z oleje, octa, špetky pepře a soli připravíme zálivku a promícháme ji se salátem.
-
4
Před podáváním necháme salát 1 hodinu v chladu rozležet.