Zelný salát s mrkví a křenem

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Zelí hlávkové bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 117 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 179 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 196.4 mg
  • Vláknina 9906.8 mg
  • Vitamín A 9906.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.4 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté zelí nakrájíme na proužky, vsypeme do mísy a osolíme.

  • 2

    Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme na jemné nudličky. Očištěný křen nastrouháme a spolu s mrkví přidáme do mísy k zelí. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Z oleje, octa, špetky pepře a soli připravíme zálivku a promícháme ji se salátem.

  • 4

    Před podáváním necháme salát 1 hodinu v chladu rozležet.

Komentáře k receptu