Kuře podle babičky
Suroviny
- 250 g Brambory
- 150 g Cibule
- 250 g Mrkev kořen
- 125 g Slanina vepřová
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 10 g Petržel - nať
- 1200 g Kuře
- 120 g Celer řapíkatý
- 10 g Tymián čerstvý
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 600 ml Vývar drůbeží
- 1 ks Bobkový list
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1110 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 210 g
- Sodík 1457 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 246.3 mg
- Draslík 1077.7 mg
- Vláknina 10495.8 mg
- Vitamín A 10495.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pekáči rozehřejeme olej, do něj vložíme kůží dolů čtvrtky kuřete a 10-20 minut je z obou stran smažíme. Maso vyjmeme a osušíme na papírových ubrouscích. Na olej dáme na nudličky nakrájenou slaninu, kolečka mrkve, celer, kolečka cibule a zprudka je za stálého míchání dozlatova osmažíme. Vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat na papírových ubrouscích.
-
2
Do výpeku přidáme mouku a 3-5 minut ji zlehka smažíme. Přilijeme vývar a povaříme. Přidáme bobkový list, tymián, petrželovou nať, osolíme a opepříme.
-
3
Do pekáče vrátíme kuře, slaninu, mrkev, celer, cibuli a přivedeme k varu. Přikryjeme a dáme asi na 1 1/4 hodiny do předehřáté trouby při 160 °C.