Šafránové rizoto s mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Mrkev kořen
  • 30 g Oříšky piniové
  • 400 g Rýže arborio
  • 1000 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 831 kcal
  • Sacharidy 120 g
  • Tuky 604 g
  • Sodík 1364 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 22.5 mg
  • Draslík 427.3 mg
  • Vláknina 21091.5 mg
  • Vitamín A 21091.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na olivovém oleji společně osmahneme oloupanou, najemno nasekanou cibuli, propláchnutou rýži a špetku šafránu. Zalijeme 100 ml horkého vývaru a za častého míchání zvolna vaříme 20 minut. Přitom pomalu přiléváme 800 ml vývaru.

  • 2

    Očištěnou, podélně rozpůlenou mrkev orestujeme na lžíci másla. Osolíme, opepříme a osladíme. Přidáme balsamico, zbylý vývar a podusíme asi 15 minut. Potom vmícháme nasekaný koriandr.

  • 3

    Šafránové rizoto osolíme, opepříme a vmícháme do něj 2 lžíce másla. Upravíme na talíře spolu s mrkví a nasucho opraženými, nasekanými piniemi.

Komentáře k receptu