Smetanový krém s chřestem a krevetími ocásky
Suroviny
- 500 g Chřest bílý
- 80 g Máslo čerstvé
- 20 g Cukr krupice
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 40 ml Víno bílé
- 750 ml Vývar drůbeží
- 200 ml Créme fraiche
- 10 ml Olej olivový extra panenský
- 1 ks Citrony
- 12 ks Krevety tygří - loupané
- 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1404 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 55 g
- Sodík 1422 mg
- Bílkoviny 349 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 1598.8 mg
- Draslík 157.7 mg
- Vláknina 3844.5 mg
- Vitamín A 3844.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný chřest uvaříme v kuřecím vývaru. Uvařený chřest a krevetí ocásky nasekáme, vložíme do mísy a promícháme s máslem a creme fraiche. Vše zalijeme zálivkou z oleje, vína, cukru a nízkotučné smetany. Jemně promícháme. Ozdobíme šlehačkou a drobně nasekanou zelenou natí petržele. Na závěr poklademe jednotlivé porce kousky citrónu.