Těstovinový salát s plody moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Conchiglie
  • 250 g Majonéza
  • 30 g Estragon
  • 10 g Petržel - nať
  • 3 g Pepř cayenský
  • 40 g Ředkvička
  • 80 g Paprika zelená
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Mořské plody mix
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 667 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 965 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 337 mg
  • Vláknina 8221.5 mg
  • Vitamín A 8221.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přendáme je do mísy a vmícháme do nich 1-2 lžíce majonézy. Za občasného míchání je pak necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

  • 2

    Nasekaný estragon, petrželku, kajenský pepř a citronovou šťávu smícháme v misce se zbytkem majonézy. Plody moře uvaříme v páře a necháme vychladnout.

  • 3

    Maso plodů moře promícháme s těstovinami, ředkvičkami a paprikou, osolíme a opepříme. Potom vmícháme ochucenou majonézu tak, aby bylo maso majonézou pokryté. Mísu přikryjeme a salát před podáváním vychladíme.

Komentáře k receptu