Bramborový salát s bílým jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 4 g
- Sodík 942 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1241.8 mg
- Vláknina 20867.6 mg
- Vitamín A 20867.6 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si na bramborový salát připravíme brambory, ty důkladně omyjeme a se slupkou dáme vařit do neosolené vody zhruba na 20 - 25 minut.
-
2
Ve zbylé, lehce osolené vodě, dáme vařit očištěnou a oloupanou mrkev. Mrkev vaříme zhruba 10 minut doměkka.
-
3
Když máme mrkev i brambory uvařené, scedíme vodu a necháme na chladném místě vychladnout.
-
4
Do velké mísy na malé kostičky nakrájíme šunku, vychlazené brambory a mrkev. Nakonec do salátu nastrouháme okurky a přidáme bílý jogurt, osolíme a opepříme.
-
5
Bramborový salát zlehka, ale důkladně promícháme.
-
6
Servírujeme vychlazený.