Kuře s hlívou ústřičnou pečené na pivu

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Hlíva ústřičná
  • 120 g Slanina vepřová
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kuře
  • 6 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Provensálské koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 570 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 323 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 169.6 mg
  • Draslík 466.1 mg
  • Vláknina 582.5 mg
  • Vitamín A 582.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek utřeme se solí, cibuli nakrájíme nahrubo, slaninu na kostičky, hlívu na kousky, kuře naporcujeme a potřeme česnekem se solí.

  • 2

    Cibuli se slaninou zpěníme, přidáme kuře, osmahneme ho, přidáme hlívu, zasypeme provensálským kořením, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.

Komentáře k receptu