Ravioli s lilkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 23 g
- Sodík 913 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 103.9 mg
- Draslík 471.6 mg
- Vláknina 12598 mg
- Vitamín A 12598 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. V průběhu vaření těstovin smažíme na oleji při střední teplotě asi minutu česnek a papriku.
-
2
Vložíme na kostičky nakrájený lilek a opatrně mícháme při střední teplotě ještě 5 minut, až zezlátne.
-
3
Přimícháme drcená rajčata z konzervy i s nálevem a zeleninový vývar. Směs zamícháme a přivedeme k varu. Potom stáhneme oheň, kastrol přiklopíme pokličkou a omáčku asi 10 minut vaříme, až zelenina změkne. Přidáme bazalku, omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme a servírujeme.