Studená polévka z jahod se žloutky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 20 g Máta
  • 20 g Solamyl - bramborový škrob
  • 200 g Chléb toastový pšeničný světlý
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Mléko plnotučné
  • 1 kg Jahody zahradní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 105.1 mg
  • Draslík 214.2 mg
  • Vláknina 5000.4 mg
  • Vitamín A 5000.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 775.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky utřeme s cukrem. Solamyl rozmícháme v části studeného mléka a zahříváme až k varu. Když směs začne houstnout, zalijeme ji zbylým mlékem, přidáme žloutky s cukrem a nakonec vmícháme rozmixované jahody. Servírujeme se snítkou máty a opečeným toastem.

Komentáře k receptu