Švestkovo rebarborová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Švestky
  • 300 g Cukr krupice
  • 5 g Skořice mletá
  • 3 g Hřebíček
  • 300 g Reveň (Rebarbora)
  • 200 g Bramborové noky
  • 20 g Solamyl - bramborový škrob
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 5.3 mg
  • Draslík 277.6 mg
  • Vláknina 5093.7 mg
  • Vitamín A 5093.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté švestky odpeckujeme a rozpůlíme, rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Uvaříme na mírném ohni ve vodě se skořicí a hřebíčkem doměkka asi 10 minut. Přidáme cukr a solamyl a vše rozmixujeme v hrnci ručním mixérem. Za občasného míchání povaříme do zhoustnutí. Podáváme s bramborovými noky.

Komentáře k receptu