Švestkovo rebarborová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 2 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 5.3 mg
- Draslík 277.6 mg
- Vláknina 5093.7 mg
- Vitamín A 5093.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté švestky odpeckujeme a rozpůlíme, rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Uvaříme na mírném ohni ve vodě se skořicí a hřebíčkem doměkka asi 10 minut. Přidáme cukr a solamyl a vše rozmixujeme v hrnci ručním mixérem. Za občasného míchání povaříme do zhoustnutí. Podáváme s bramborovými noky.