Liptovské droby
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vepřová střeva tenká
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 kg Brambory
- 1 hrnek Tuk
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 760 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 70 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 129.9 mg
- Draslík 746.7 mg
- Vláknina 9349.2 mg
- Vitamín A 9349.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné brambory nastrouháme zároveň s očištěnou cibulí, přidáme lisovaný česnek, hrubou i hladkou mouku, strouhanku, mletý pepř a vejce, majoránku a osolíme.
-
2
Vše důkladně smícháme a směs natlačíme do dobře umytých střev, sešpejlujeme, popícháme jehlou a upečeme ve vetším množství tuku ve vyhřáté troubě. Během pečení droby obracíme.