Rigatoni s rajčaty na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 23 g
- Sodík 724 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 59.5 mg
- Draslík 140.9 mg
- Vláknina 6868.3 mg
- Vitamín A 6868.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na kostičky. Rajčata oloupeme: slupku nakrojíme do tvaru kříže, rajčata ponoříme asi na 2 minuty do vroucí vody a potom ihned do studené. Slupka se pak od naříznutí snadno sloupne.
-
2
Rajčata rozpůlíme a lžičkou z nich vybereme semínka. Dužninu najemno nakrájíme.
-
3
V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu al dente, po uvaření je přecedíme a uchováme v teple.
-
4
V průběhu vaření těstovin smažíme slaninu a cibulky na oleji za občasného zamíchání při střední teplotě asi 5 minut. Přidáme bazalku, smetanu, sůl a pepř a omáčku 5 minut zvolna vaříme. Vložíme do ní rajčata a krátce je prohřejeme. Na talíře dáme těstoviny a přelijeme je omáčkou.