Tagliatelle s modrým sýrem a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 904 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1057 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 63.6 mg
- Draslík 196.1 mg
- Vláknina 7255 mg
- Vitamín A 7255 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpůlené vlašské ořechy rozložíme v jedné vrstvě na plech a vložíme do trouby na 180 °C. Zhruba po 5 minutách by měly být mírně opražené. Necháme je vychladnout.
-
2
Uvaříme těstoviny, scedíme a vrátíme do hrnce.
-
3
V rendlíku rozehřejeme na mírném ohni máslo. Přidáme gorgonzolu, smetanu a hrášek a mícháme asi 5 minut do zhoustnutí. Omáčku osolíme a opepříme, nalijeme ji na těstoviny, přidáme vlašské ořechy a promícháme. Jednotlivé porce posypeme čerstvě mletým pepřem a servírujeme.