Kyselačka se švestkami a krupicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 20 g Houby sušené
  • 500 g Vepřová uzená plec
  • 500 g Zelí kysané
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Švestky sušené
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Krupice dětská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 930 kcal
  • Sacharidy 163 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1334 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 161 g
  • Cholesterol 83.5 mg
  • Draslík 2180.8 mg
  • Vláknina 51332 mg
  • Vitamín A 51332 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové uzené maso, nejlépe plecko, omyjeme a dáme do 1,5 litru studené vody. K masu přidáme celý pepř, očištěnou celou cibuli a bobkový list. Když voda přijde k varu, snížíme teplotu a maso vaříme přibližně 60 minut.

  • 2

    Mezitím si omyjeme a namočíme sušené švestky a zvlášť sušené houby.

  • 3

    Slaninu si nakrájíme na malé kostičky.

  • 4

    Po 30 minutách vaření přidáme k masu scezené švestky i houby, kysané zelí a vše vaříme do doby, než maso změkne.

  • 5

    V pánvi si vysmažíme dozlatova slaninu, posypeme ji dětskou krupicí a krátce (několik sekund) ji ještě se slaninou osmažíme.

  • 6

    Uvařené maso, bobkový list a cibuli vyjmeme z polévky. Maso pokrájíme na kostky. Slaninu s krupicí zamícháme do polévky a povaříme ji 5 minut. Nakrájené maso vrátíme do polévky, podle chuti dosolíme, dochutíme čerstvě pomletým pepřem a podáváme.

Komentáře k receptu