Penne s paprikou a chorizem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 2.4 g Máslo čerstvé
  • 35 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 400 g Paprikové lusky čerstvé
  • 300 g Fenykl sladký - hlíza
  • 500 g Klobása Chorizo
  • 500 g Těstoviny Penne
  • 100 g Roketa
  • 80 ml Limetková šťáva
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 903 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 813 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 94.1 mg
  • Draslík 532.7 mg
  • Vláknina 3892 mg
  • Vitamín A 3892 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 82.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a vrátíme do hrnce.

  • 2

    Nakrájenou klobásu osmažíme na másle a oleji. Přidáme najemno nakrájený fenykl a za občasného míchání jej asi 5 minut podusíme.

  • 3

    Přidáme drcený česnek a smažíme asi minutu. Pokapeme limetovou šťávou a přisypeme nakrájené papriky. Přivedeme k varu a ještě asi 5 minut vaříme.

  • 4

    Do těstovin zamícháme směs s klobásou a fenyklem, přisypeme nakrájenou roketu a opatrně promícháme. Zdobíme hoblinkami parmazánu.

Komentáře k receptu