Smažené králičí hrudky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 18 g
- Sodík 341 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 151.8 mg
- Draslík 576.3 mg
- Vláknina 1556.7 mg
- Vitamín A 1556.7 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté králičí maso umeleme a zapracujeme do něj tolik mléka, kolik maso vsákne. Necháme nejméně 2 hodiny uležet v chladu.
-
2
Potom do masa vmícháme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, sůl a pepř.
-
3
Z masové směsi vykrajujeme lžící hrudky, které obalíme v hladké mouce, vejci rozšlehaném s trochou mléka a ve strouhance.
-
4
Hrudky smažíme v rozehřátém oleji na pánvi dozlatova.
-
5
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, bramborová kaše nebo smažené hranolky.