Smažené králičí hrudky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Králičí maso
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 27.5 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 151.8 mg
  • Draslík 576.3 mg
  • Vláknina 1556.7 mg
  • Vitamín A 1556.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté králičí maso umeleme a zapracujeme do něj tolik mléka, kolik maso vsákne. Necháme nejméně 2 hodiny uležet v chladu.

  • 2

    Potom do masa vmícháme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, sůl a pepř.

  • 3

    Z masové směsi vykrajujeme lžící hrudky, které obalíme v hladké mouce, vejci rozšlehaném s trochou mléka a ve strouhance.

  • 4

    Hrudky smažíme v rozehřátém oleji na pánvi dozlatova.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, bramborová kaše nebo smažené hranolky.

Komentáře k receptu