Farfalle s pistáciovým pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Těstoviny Farfalle
  • 125 g Pistácie
  • 150 g Olivy černé
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 125 ml Olej olivový extra panenský
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1098 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 1420 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 104 g
  • Cholesterol 25.5 mg
  • Draslík 382.3 mg
  • Vláknina 16423.5 mg
  • Vitamín A 16423.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.

  • 2

    Česnek, pistácie, pepř, citronovou šťávu, černé olivy a parmezán mixujeme asi 30 sekund.

  • 3

    Za chodu mixéru přiléváme tenkým praménkem olivový olej, až vznikne hladká kaše – omáčka pesto. Zamícháme ji do teplých těstovin. Porce ozdobíme hoblinkami parmezánu.

Komentáře k receptu