Farfalle s pistáciovým pestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1098 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 61 g
- Sodík 1420 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 104 g
- Cholesterol 25.5 mg
- Draslík 382.3 mg
- Vláknina 16423.5 mg
- Vitamín A 16423.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.
-
2
Česnek, pistácie, pepř, citronovou šťávu, černé olivy a parmezán mixujeme asi 30 sekund.
-
3
Za chodu mixéru přiléváme tenkým praménkem olivový olej, až vznikne hladká kaše – omáčka pesto. Zamícháme ji do teplých těstovin. Porce ozdobíme hoblinkami parmezánu.