Punč z vína a koňaku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 0 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 123.2 mg
- Vláknina 1205.3 mg
- Vitamín A 1205.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kovové misky nalijeme víno, přisypeme cukr, kousek citronové kůry a hřebíček. Dáme nad oheň a pomalu zahříváme, občas promícháme, až se cukr rozpustí. Až bude víno horké, ne vařící, stáhneme misku z ohně. Vyndáme kůru a hřebíček. Do připravených sklenic nalijeme koňak a zalijeme horkým vínem.
-
2
Každou sklenici ozdobíme plátkem citronu a podáváme.