Punč z vína a koňaku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 10 g Citronová kůra
  • 5 g Hřebíček
  • 18 g Citrony
  • 900 ml Víno bílé
  • 240 ml Koňak Armaňak
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 123.2 mg
  • Vláknina 1205.3 mg
  • Vitamín A 1205.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kovové misky nalijeme víno, přisypeme cukr, kousek citronové kůry a hřebíček. Dáme nad oheň a pomalu zahříváme, občas promícháme, až se cukr rozpustí. Až bude víno horké, ne vařící, stáhneme misku z ohně. Vyndáme kůru a hřebíček. Do připravených sklenic nalijeme koňak a zalijeme horkým vínem.

  • 2

    Každou sklenici ozdobíme plátkem citronu a podáváme.

Komentáře k receptu