Polévka s drožďovými knedlíčky
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 80 g Droždí
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Pórek
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kosti hovězí morkové
- 1 hrst Strouhanka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Petržel - nať
- 1 špetka Nové koření celé
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1588 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 164 g
- Sodík 572 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 45 mg
- Draslík 506.8 mg
- Vláknina 3772 mg
- Vitamín A 3772 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s vodou dáme morkovou kost, přidáme pepř, nové koření a sůl. Povaříme hodinu.
-
2
Osmahneme na másle cibulku, přidáme droždí a mícháme do rozpuštění. Necháme vychladnout, vmícháme vejce, česnek, pepř a petrželku. Strouhankou polévku zahustíme.
-
3
Zavaříme do vývaru knedlíčky, dáme zavařit současně i nakrájený pórek a kousky cukety.