Chladná polská polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 176 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 9 g
- Sodík 416 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 253.7 mg
- Draslík 220.1 mg
- Vláknina 1513.3 mg
- Vitamín A 1513.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zředěný ocet (nebo nálev z nakládaných okurek) ušleháme s kyselým mlékem, podle chuti osolíme a osladíme. Přidáme nadrobno nasekaný čerstvý kopr, pažitku a rozmixovanou cibuli. Nakonec do polévky vmícháme nadrobno nasekanou čerstvou okurku. Polévku dáme uležet na chladné místo.
-
2
Mezitím uvaříme vejce natvrdo, ihned zchladíme a oloupeme.
-
3
Vejce rozkrájená na čtvrtky zalijeme vychlazenou polévkou a ozdobíme snítkou kopru.