Ledová káva

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Mandle
  • 140 g Cukr krupice
  • 120 g Káva instantní
  • 120 g Šlehačka ve spreji
  • 1000 ml Mléko polotučné
  • 750 ml Voda pitná
  • 300 ml Zmrzlina vanilková
  • 5 ml Tresť vanilková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 53 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 38.7 mg
  • Draslík 842.2 mg
  • Vláknina 1920 mg
  • Vitamín A 1920 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do skleněné konvičky nasypeme rozpustnou kávu, zalijeme vroucí vodou, necháme chvilku vylouhovat, přisypeme cukr, necháme rozpustit, dáme vychladit. Do mléka nalijeme trošku vanilkové esence a přilijeme ke kávě.

  • 2

    Mléčnou kávu nalijeme do vysokých sklenic, do kterých jsme nasypali pár kostek ledu a vložili kopeček vanilkové zmrzliny, povrch ozdobíme šlehačkou a posypeme drcenými mandlemi.

Komentáře k receptu