Domikát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Chléb konzumní
  • 220 g Sýr Brynza
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 103.9 mg
  • Vláknina 1920.3 mg
  • Vitamín A 1920.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme 1 litr vody, oloupanou cibuli, kmín, sladkou a pálivou papriku, bobkový list a sůl. Polévku vaříme do změknutí cibule, přibližně 20 minut. Pak vývar scedíme do druhého hrnce.

  • 2

    Mezitím si nakrájíme polotvrdý chléb na tenké plátky a rozdrobíme na brynzu. Přidáme omytou, drobně pokrájenou pažitku a zalijeme horkým vývarem.

  • 3

    Domikát zamícháme, necháme chvíli odstát a pak podáváme.

Komentáře k receptu