Rizoto čínské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 152 g
- Sodík 1332 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 34.4 mg
- Draslík 377.7 mg
- Vláknina 13407.8 mg
- Vitamín A 13407.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.2 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme olej ve velkém woku. Přidáme pokrájenou cibuli, pět čínských koření, rozetřený česnek a vše smažíme minutu. Přidáme pokrájenou klobásu, mrkev a zelenou papriku a vše zamícháme. Přidáme rizotovou rýži a minutu smažíme.
-
2
Přiléváme postupně zeleninový vývar a mícháme, dokud se tekutina zcela nevsákne a rýže nebude měkká.
-
3
Přidáme nakrájenou pažitku a poslední dávku vývaru.
-
4
Rizoto rozdělíme do misek a podáváme teplé.